BLOG

Mami,já mám strach!


“Mami, já mám strach, bojím se krve.” Přiběhla za mnou moje čtyř a půl letá dcerka. Zažila ten den velmi stresující událost, kdy byla přítomna úrazu člena rodiny, který vypadal ošklivě.

“A je ten tvůj strach někde v tělíčku? Má nějakou barvu?”, zeptala jsem se.

“Má červenou barvu a jde ze srdíčka do hlavy. Sem.”  Ukázala na záhlaví.

Více...

Řešíte přetrvávající následky po těžkém úrazu či autonehodě? 


Možná je to už dlouho, kdy vás potkal těžký úraz či nehoda. Možná vás ale od té doby trápí různé bolesti nebo i psychické problémy. Možná se od té doby necítíte dobře a máte pocit jakoby to nebylo vaše tělo. Je jedno jak dlouhý čas od takové události uběhl. Co když je v těle něco, co tuto událost stále oživuje a na povrch proniká ve formě různých bolestí a symptomů? Má takový stav nějaké řešení?

Více...

Napětí v nohou

Při ošetření kraniosakrální biodynamikou často zažívám to, jak tělo klienta ke mně hovoří. Vypráví mi příběhy o traumatu a přehlížení, o bolesti, kterou muselo překonat, o omezení a nesvobodě, o nelásce…

Více...

Podvrtnutý kotník

Někdy jsou nepříjemné události, které nás potkají, spojeny se strachem z něčeho, co jsme prožili v minulosti. My pak nereagujeme jen na současnou situaci, ale i na tyto minulé zážitky. 

Více...

Bolí vašeho koně záda?

O naše domácí mazlíčky možná někdy pečujeme více, než o sebe. Pokud je vaším zvířecím přítelem kůň, na kterém jezdíte, utváříte spolu vztah na jiné úrovni, než třeba s pejskem. 

Více...

Spadli jste na kostrč a bolí vás hlava?

Pád na kostrč není něco, co bychom si chtěli pamatovat. Nepříjemně bolestivý zážitek, který nám rázně připomene neúprosnost gravitace a zvědomí nám části těla způsobem, který si rozhodně nepřejeme.

Více...

Víte, kde vám hlava stojí?

Přemýšleli jste někdy nad tím, čím to je, že udržíme rovnováhu na nohou, jejichž plosky mají tak malou plochu?

 Více...

Jak si v životě stojíme?

Jaké by bylo znovu zkoušet nové možnosti pohybu, ponořit se do hlubokého kontaktu s vlastním tělem, dovolit si dělat chyby, s radostí se z nich poučit a s nadšením malého dítěte zkoumat nové možnosti? 

 Více...